
Към 2035 г. повечето ястия ще бъдат приготвяни с протеинови заместители
- Наука
- Текст:

Ново изследване отбелязва, че алтернативните протеини ще заемат една десета от пазара към 2035 г. В този случай повечето ястия могат да бъдат приготвяни с използване на алтернативни продукти.
До 2035 г. алтернативните протеинови продукти ще представляват 11% от общия пазар. Изследователите са уверени, че по това време, използвайки такива заместители, ще бъде възможно да се приготви почти всяко традиционно ястие. Освен това те ще бъдат по-евтини и няма да загубят обичайния си вкус.
Това съобщава Prime с позоваване на съвместно изследване на BCG и Blue Horizon Corporation (BHC).
Учените са уверени, че към 2035 г. 95% от най-популярните ястия в света ще могат да бъдат приготвяни с алтернативни продукти. По това време общият обем на пазара за алтернативни продукти от месо, яйца, млечни продукти и морски дарове ще достигне най-малко 290 милиарда долара.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
