
При какви заболявания помагат червеното и бялото вино
- Вино
- Текст:

Американски учени откриха, че виното всъщност може да бъде полезно за здравето. При това лечебните му свойства зависят от вида на напитката.
Специалисти от САЩ, според статия в Obesity Science and Practice Journal, са открили, че сухото червено вино, както и сухото бяло, могат да помогнат в борбата с различни заболявания. Първият вид напитка намалява нивото на вредните висцерални мазнини в тялото, вторият - намалява вероятността от развитие на остеопороза.
При това, учените дълго време смятаха, че употребата на алкохолни напитки, напротив, допринася за натрупването на висцерални мазнини. Изследователи от Университета в Айова обаче изясниха как алкохолът влияе върху минералната плътност на костите и висцералните мазнини.
Оказва се, че възрастните хора, които пият сухо бяло вино в умерени кличества, имат по-голяма костна плътност. Това означава, че те са по-малко склонни да развият остеопороза. А сухото червено вино помага в напреднала възраст в борбата със затлъстяването. Тоест, то избавя от висцералните мазнини.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
