
Какви са опасенията на производителите на хмел в Германия
- Земеделие
- Източник: DW
- Автор:

В Германия в момента се събира реколтата от хмел. Фермерите са доволни от качеството на тази основна бирена съставка, но пък са обезпокоени от друг проблем.
Според Закона за чистотата на бирата в Германия хмелът е един от трите основни компонента, които използват немските пивовари. Горчивите масла, съдържащи се в шишарките на хмела, балансират сладостта на малца и са отговорни за пяната в чашата с бира.
Отглеждането на хмел в Германия започва през далечния ХІХ век. Баварският регион Халертау е най-големият производител на тази бирена съставка в света. Тук култивирането на хмел се извършва от около 130 ферми. Общо в Германия могат да бъдат разграничени шест големи региони с хмел.

Събирането на хмел току-що започна, но фермерите вече са уверени, че реколтата ще бъде добра. През тази година метеорологичните условия и валежите според тях са оптимални. Безпокойството им сега предизвиква по-скоро друго обстоятелство.
Поради коорнавирусната пандемия започна да се консумира по-малко бира - както в Германия, така и в целия свят. Световното търсене на тази напитка по предварителните оценки е намаляло с 10-15 процента. Ето защо експертите смятат, че търсенето на хмел ще намалее, а цените му на световния пазар ще паднат.

Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Тръмп се похвали с „най-успешните първи 100 дни” в историята на САЩ

Екстремни температурни промени: посочена е причината за блекаута в Европа

Как се движат пазарите днес

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война
