
Кои са най-токсичните плодове и зеленчуци от градината
- Био храни
- Източник: lenta.ru
- Автор:

Според специалиста днес зеленчуците и плодовете съдържат много остатъчни следи от използваните пестициди. Най-много отрови според него има в граха, слънчогледовите семки и в слънчогледовото масло.
„Отровите се изливат върху растенията, за да се запази реколтата. Често това се прави седмица или дори няколко дни преди прибирането на реколтата", обяснява Любоведски.
На растенията се слагат токсини, за да узреят по-бързо, преди насекомите и паразитите да започнат да ги ядат. Това се прави, разбира се, с търговска цел. Затова, например, картофите със зеленикава обвивка съдържат соланин, който в големи количества може да причини тежки отравяния, повръщане и дори халюцинации. Презрелите гъби пък образуват токсични вещества, продукти от разлагането на протеини, които също могат да провокират отравяне, предупреждава той.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
