
Руските ресторанти вдигат цените с 20%
- Актуално
- Текст:

Според тях заведенията ще трябва да променят и менютата си, както и рецептите за ястията, за да намалят дела на скъпите съставки и да предотвратят по-голямо поскъпване.
„Ресторантите се опитват да задържат цените ниски, но идва момент, когато е невъзможно, предвид поскъпването на всичко: храни, бензин, логистични услуги“, казаха пред „Известия” от Руската федерация на ресторантьорите и хотелиерите.
Според веригата ресторанти „Месо и риба”, цената на продуктите за менюто им се е увеличила за година с 20% - 25%. От групата Tigrus оценяват поскъпването на ползваните от тях продукти на 10% - 35%, но заведенията на холдинга ще се опитат да увеличат цените с 5%, за да не преминат в по-високия ценови сегмент, което би наложило и други не евтини промени.
Най-много са пострадали ресторантите, използващи вносни продукти, тъй като цената им се е увеличила пропорционално на стойността на долара, т.е., с около 30%, казват ресторантьорите. Те осъзнават, че в началото поскъпването ще ограничи клиентелата им, но се надяват впоследствие посещаемостта в заведенията да се възстанови, в съответствие с повишаването на заплатите и овладяването на инфлацията.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
