
Ултра преработените храни се оказаха причина за рак
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване, публикувано от експерти от Имперския колеж в Лондон, показва, че прекомерната консумация на ултрапреработени продукти може да увеличи риска от рак, съобщава MedicalXpress.
Като част от научната работа изследователите анализират данните за здравето и храненето на повече от 200 000 пълнолетни хора на средна възраст. Те също така провеждат мониторинг на състоянието им в продължение на 10 години.
В резултат на това се установява, че високата консумация на ултра преработени храни и продукти е свързана с повишен риск от развитие на рак на яйчниците и мозъка.
Отбелязва се, че към този вид продукти се отнася храната, която е претърпяла значителна обработка по време на производствения процес. Ултра преработени могат да се нарекат газираните напитки, пакетираният хляб, много готови ястия и повечето зърнени закуски.
Важно е да се разбере, че тези констатации са от голямо значение, тъй като такива продукти се консумират широко и се считат за удобни и евтини.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
