
Нидерландия: нов живот за стария хляб
- Компании
- Текст:

Но трима пекари от град Вестеруърт решиха да се борят с това и се научиха как да пекат пресен хляб от стар хляб.
"Сусамовите семена, ядките, всичко, което съдържа месо и животински протеини, се пресява. Останалото слагаме на купчини и отива направо в машината", казва за Euronews собственикът на пекарната Bakkersgrondstof Пол Бернтсен.
Хлебопроизводителите успяват да преработят около една четвърт остарял хляб. Първо се изсушава в специална машина и се нарязва на ситно, след което получената маса се добавя към прясното тесто.
Брюксел вече се заинтересува от проекта и той получи европейско финансиране. Но подобна концепция все още има проблеми.
Следващата цел на хлебопроизводителите е да увеличат количеството преработен хляб от 10 на 100 хиляди килограма годишно.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Световните цени на петрола намаляват с 1,7%

Търговската война между САЩ и Китай застрашава и руската икономика

Amazon изстреля в орбита първите си интернет спътници

Край на последния европейски оазис със „златни паспорти”

Светът отбеляза рекордни военни разходи от края Студената война

СЗО заяви за ускоряване на развалянето на продукти поради глобалното затопляне

Въпреки разногласията заради търговската война, Китай ще сподели лунните проби със САЩ

САЩ и Украйна могат да подпишат тази седмица сделката за ресурсите
