
Нидерландия: нов живот за стария хляб
- Компании
- Текст:

Но трима пекари от град Вестеруърт решиха да се борят с това и се научиха как да пекат пресен хляб от стар хляб.
"Сусамовите семена, ядките, всичко, което съдържа месо и животински протеини, се пресява. Останалото слагаме на купчини и отива направо в машината", казва за Euronews собственикът на пекарната Bakkersgrondstof Пол Бернтсен.
Хлебопроизводителите успяват да преработят около една четвърт остарял хляб. Първо се изсушава в специална машина и се нарязва на ситно, след което получената маса се добавя към прясното тесто.
Брюксел вече се заинтересува от проекта и той получи европейско финансиране. Но подобна концепция все още има проблеми.
Следващата цел на хлебопроизводителите е да увеличат количеството преработен хляб от 10 на 100 хиляди килограма годишно.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Тръмп си намери оправдание да отлага очакваните санкции срещу Русия (обзор)

OpenAI изиска чатовете на майката на децата на Мъск и негови приближени лица

Аптеките в Германия се сблъскват с липса на медикаменти

Япония е рекордьор по столетници

Анонимна класация ще отличи „най-тъпото” използване на изкуствен интелект

Русия и Беларус подновиха военните учения „Запад“

Светът реагира на руското нахлуване с дронове над Полша

Албания първа в света назначи изкуствен интелект за министър
