
Нидерландия: нов живот за стария хляб
- Компании
- Текст:

Но трима пекари от град Вестеруърт решиха да се борят с това и се научиха как да пекат пресен хляб от стар хляб.
"Сусамовите семена, ядките, всичко, което съдържа месо и животински протеини, се пресява. Останалото слагаме на купчини и отива направо в машината", казва за Euronews собственикът на пекарната Bakkersgrondstof Пол Бернтсен.
Хлебопроизводителите успяват да преработят около една четвърт остарял хляб. Първо се изсушава в специална машина и се нарязва на ситно, след което получената маса се добавя към прясното тесто.
Брюксел вече се заинтересува от проекта и той получи европейско финансиране. Но подобна концепция все още има проблеми.
Следващата цел на хлебопроизводителите е да увеличат количеството преработен хляб от 10 на 100 хиляди килограма годишно.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Ежедневно вдишваме над 70 000 частици микропластмаса

Авангардно лечение върна зрението на мъж с генетично прогресивно ослепяване

Тръмп обяви въвеждането на 25% мито на вноса спрямо Индия

Жителите на ЕС внезапно започнаха да губят интерес към електромобилите

Какви са цените на хранителните стоки в европейските градове

Полша все по-често e обект на руски хибридни атаки

Европейско разследване: опасни играчки, козметика и аксесоари от Temu

Зеленски повиши пределната възраст за наемна служба във Въоръжените сили на Украйна
