
Защо вашата кухненска гъбичка е огнище на бактерии
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване установи, че кухненските гъбички са по-добър инкубатор за различни бактерии, отколкото даже лабораторната чашка на Петри, съобщава Futurity.
Както обясниха учените, гъбичката е толкова привлекателно място за микробите не само поради факта, че в нея остават частички храна, но и поради самата й структура.
Трябва също така да се знае, че някои бактерии процъфтяват в разнообразна съобщност. Физическата среда, която позволява на различните видове да живеят комфортно, води до най-високите нива на биологично разнообразие. Кухненската гъба осигурява точно такава оптимална среда.
Експериментите на учените доказаха, кухненската гъбичка наистина е толкова удобна за микробите, колкото и обикновената почва. Гъбата имитира различни степени на разделения, срещащи се в почвата, в резултат на което е по-ефективна от всяко лабораторно оборудване.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Ежедневно вдишваме над 70 000 частици микропластмаса

Авангардно лечение върна зрението на мъж с генетично прогресивно ослепяване

Тръмп обяви въвеждането на 25% мито на вноса спрямо Индия

Жителите на ЕС внезапно започнаха да губят интерес към електромобилите

Какви са цените на хранителните стоки в европейските градове

Полша все по-често e обект на руски хибридни атаки

Европейско разследване: опасни играчки, козметика и аксесоари от Temu

Зеленски повиши пределната възраст за наемна служба във Въоръжените сили на Украйна
