
Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:

Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

САЩ ще трябва да предадат на Испания най-големия телескоп на бъдещето

В Русия за седмица се срутиха четири сгради

Безработицата в еврозоната остава на рекордно ниско ниво

Ежедневно вдишваме над 70 000 частици микропластмаса

Авангардно лечение върна зрението на мъж с генетично прогресивно ослепяване

Тръмп обяви въвеждането на 25% мито на вноса спрямо Индия

Жителите на ЕС внезапно започнаха да губят интерес към електромобилите

Какви са цените на хранителните стоки в европейските градове

Полша все по-често e обект на руски хибридни атаки
КЕШ клуб
300
3 000
30 000