Астронавт приготви „космически пържен ориз с кимчи“ на орбита

Астронавт приготви „космически пържен ориз с кимчи“ на орбита

Екипажът на МКС се готви за връщане у дома

През седмицата екипажът на 73-та експедиция на Международната космическа станция (МКС) продължи научната си работа и техническото обслужване, както и започна подготовката за завръщане на Земята. Но имаше и необичайни постижения, съобщава порталът space.

Астронавтът на NASA Джони Ким, чиито родители са имигрирали от Южна Корея, проведе видеовръзка с участници в международна програма в Сеул. Той разказа, че е получил любимите си продукти с товарния кораб - ориз, кимчи, паста кочуджан и спам (вид консервирано месо, което представлява смляна свинска плешка и шунка, подправени и запечатани в метална кутия - бел. ред.). От тях той приготви „космическа“ версия на пържен ориз с кимчи.Разбира се, на Земята е по-вкусно, но и така беше страхотно“, сподели той.

Междувременно продължиха научните експерименти:

- Астронавтката Никъл Айерс взе кръв за изследване влиянието на безтегловността върху костите.

- Руски космонавти изследваха влиянието на безтегловността върху стомаха чрез ултразвук.

Освен това, екипажът започна да опакова вещите си в кораба SpaceX Dragon, с който ще се върнат на Земята през август, и извърши техническо обслужване на станцията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: