В САЩ решението за експулсиране на чуждестранни студенти поради онлайн обучение ще бъде отменено

В САЩ решението за експулсиране на чуждестранни студенти поради онлайн обучение ще бъде отменено Снимка: pixabay

Няколко дела са заведени срещу властите в САЩ, включително и от водещи университети. По-рано имаше искане да напуснат страната тези студенти, чиито занятия през есенния семестър ще се провеждат само в онлайн формат.
 
Властите на САЩ се съгласиха да премахнат изискването чуждите студенти да напуснат страната, ако занятията им през есенния семестър се провеждат онлайн. Това съобщава The New York Times, позовавайки се на решение на съда.

След като властите на САЩ обявиха нова политика в началото на юли, Харвардският университет и Масачузетският технологичен институт заведоха дела.

Генерални прокурори в най-малко 18 щата, включително Масачузетс и Калифорния, също се обърнаха към съда. В резултат на това страните постигнаха споразумение и беше решено да се отмени изискването и да се позволи на чужденците да учат онлайн.

Според източник на CNN, някои в Белия дом смятат, че разпореждането за експулсиране на студенти, които учат само онлайн, е било лошо замислена и изпълнено. Друг източник е разказал на канала, че властите сега се фокусират върху прилагането на това изискване само за нови студенти, които все още не са влезли в САЩ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: