Автомобилите на Tesla превземат пазара в Южна Корея

Автомобилите на Tesla превземат пазара в Южна Корея Снимка: Unsplash.com

Американската компания за производство на електроавтомобили отчете най-успешния си месец в Южна Корея през изминалия юни с 2827 продадени превозни средства.
С последните си финансови резултати Tesla компенсира слабите продажби през април и май, когато производството в Щатите беше блокирано от разпространението на коронавируса. Към момента моделът Tesla 3 e вторият най-търсен вносен автомобил в Корея след Mercedes A-Class. Продажбите на Tesla 3 в азиатската страна за юни са генерирали приход от близо 10 млн. 380 хил. щатски долара за компанията.

Корейските фенове на Tesla спомагат много за безплатната реклама в страната, като споделят в реално време пътя на доставка на електромобилите си в профилите си в социалните мрежи. Известният актьор Йо А Ин беше показан да отива на пазар със своя Tesla X SUV в телевизионно шоу, което доведе до скок в търсенето на този модел електромобил, пишат от Reuters. 

От друга страна, един от основните автопроизводители в Южна Корея - Hyundai Motor, регистрира спад с около 31% на продажбите за юни с 2513 продадени автомобила на своя модел електромобил Hyundai Kona EV. 

Според неофициални източници между 4 и 5 хил. южнокорейци са направили поръчка за Tesla 3, а доставките се очакват не по-рано от септември тази година, съобщава Reuters.

През изминалия месец Tesla задмина Toyota Motor и се превърна в най-скъпата компания за автомобили с цени на акциите, надхвърлящи 1000 долара. Доставките на Tesla за второто тримесечие разбиха всички очаквания на пазара във време, когато конкуренцията се свива поради пандемията. 



Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: