Zoom остава суперпечеливш въпреки проблемите

Zoom остава суперпечеливш въпреки проблемите


Докато много бизнеси бяха поставени на колене заради пандемията от коронавирус и милиони останаха без работа, заключени в домовете си, компанията за видеоконферентни връзки Zoom буквално разцъфна в тази ситуация.

Във вторник Zoom представи доклад с доходите си за първото тримесечие, завършващо на 30 април, и резултатите са звездни.

Приходите са 328,2 милиона долара, със 169% увеличение от миналата година по същото време и нетен доход от 27 милиона долара. За сравнение, за същия период миналата година числото бе 0,2 милиона долара.

Потребителските данни също са много позитивни, със средно 265 400 клиенти с повече от 10 служители, или 354% увеличение.

Zoom не предоставя информация за общия брой потребители, въпреки че през април обяви, че има по 300 милиона на ден.

Zoom очаква добрите резултати да продължат, а за следващото тримесечие приходите да са между 495 и 500 милиона, и общо 1,775 до 1,8 милиарда за фискалната година.

Zoom се утвърди като водеща платформа за видеоконференции по време на пандемията заради безплатната си версия и лесния интерфейс.

Компанията имаше огромен брой проблеми със сигурността и защитата на личните данни, но постепенно започна да ги неутрализира.

Zoom отдели 90 дни да се бори с проблемите, след като хакери откраднаха информация за потребители и редица големи компании и правителствени организации забраниха употребата на платформата.

След месец и половина работа обаче, Zoom твърди, че нещата са вече уредени и обещава пълна прозрачност при проверките. Zoom нае и Keybase, за да подобри системата за криптиране на съобщения, за още по-голяма сигурност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: