Банкови служители садят дръвчета дистанционно

Банкови служители садят дръвчета дистанционно Снимка: pixabay.com

Идеята е инициативата да създаде гората на УниКредит от най-малко 90 хил. нови дървета

УниКредит си партнира с Treedom - онлайн платформа, която дава възможност на хората да засаждат дървета дистанционно и да следят техния растеж онлайн. 

Инициативата има за цел да създаде гората на УниКредит от най-малко 90 000 нови дървета, които ще бъдат засадени в Италия, Колумбия, Хаити, Кения, Мадагаскар и Танзания

Гората на УниКредит ще спомогне за намаляването на емисиите на CO2 в света с приблизително 20 500 тона в следващите 10 години, което се равнява на емисиите, генерирани от близо 4 400 автомобила годишно. 

Засаждането на дървета вече е започнало и се очаква да приключи до март тази година.

Всички служители на групата ще имат възможност да участват в проекта, като засадят безплатно свое собствено дърво в градината на УниКредит. На служителите ще бъдат изпратени инструкции как да се регистрират и засадят дърво чрез платформата Treedom, където ще могат също така да следят растежа на гората.

При желание да засадят повече от едно дърво, банковите служители ще могат да се възползват от специална отстъпка.

Проектът идва като продължение на глобалната седмица за действия за климата от 2019 г., когато групата окуражи служителите да обменят идеи помежду си и с клиентите за това какво може да направи УниКредит, така че да има сериозен принос в каузата за климата. 

Създаването на гората на УниКредит бе един от проектите, които се родиха от този обмен на идеи и се следи отблизо от Милениъл Борда на групата. 

Милениъл Бордът се състои от служители на възраст между 22 и 32 години, които работят за повишаване на осведомеността в банката за възгледите на новите поколения и за предлагане на нови идеи и решения.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: