Диви животни превземат улиците на големите градове

Диви животни превземат улиците на големите градове Снимка: pixabay.com

Мечки, пуми и койоти сноват из опустелите по време на пандемията улици
Улиците опустяха, след като населението на много страни бе поставено под карантина поради заплахата от разпространение на коронавируса. Затова пък се появяват съобщения от различни градове по света, че по улиците се разхождат диви животни.

Френският телевизионен канал France 24 съобщава за глигани по улиците на Барселона в Испания. В чилийския град Сантяго е открита пума, а диви патици се разхождат по улиците на френската столица.

Американският портал The Daily Beast съобщава, че диви животни са били наблюдавани и по улиците на САЩ. В град Аркадия, окръг Лос Анджелис, Калифорния, е забелязана огромна черна мечка, която се разходила по площада. Тя преровила кофите за  боклук, закусила и след това се върнала обратно в гората. В Сан Франциско са наблюдавани койоти, при това на няколко места в града.

Английският журналист Андрю Стюард от град Манчестър разказва на страницата си в Twitter, че през нощта от прозореца на пъба е видял стадо кози, които тичат по улицата. 

Експертите отбелязват, че дивите животни са се появили на градските улици, защото са загубили бдителността си и са се почувствали в безопасност на територия, където обикновено живеят хората. Но това ще създаде големи проблеми, след като карантинният режим бъде отменен, съобщава France 2.

Според експерти има и положителни аспекти в тази ситуация. Спокойствието по улиците може да помогне за подобряване на популацията на птиците, които сега са в активен размножителен сезон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: