Актуална информация за епидемичната обстановка на 14.01.2021 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 14.01.2021 г. Снимка: pixabay

По света:

Решението дали ще бъдат допуснати зрители до състезанията на олимпийските игри в Токио това лято ще бъде взето в следващите два месеца, според президента на организационния комитет Йоширо Мори. Организаторите започнаха да подготвят почвата за обявяване на олимпиада без публика, след като новите щамове на COVID-19 засилиха несигурността по целия свят.

Словения удължи противоепидемичния режим на цялата територия на страната с два месеца, до 17 март.

Двама участници в мисията на Световната здравна организация за изследване на произхода на COVID-19 не са били допуснати в китайския Ухан, тъй като е установено, че те имат антитела M срещу  коронавируса при тестване в Сингапур, съобщи организацията в Twitter.

Според Световната здравна организация (СЗО) броят на хората, заразени с коронавирус в света, е надхвърлил 88,8 милиона, от които над 1,9 милиона са починали.

Според университета „Джонс Хопкинс" повече от 90 милиона души са се заразили в света, 1,92 милиона са починали.

Светият престол потвърди, че папа Франциск и неговият предшественик, почетният папа Бенедикт XVI, са били ваксинирани срещу коронавируса.

Световната здравна организация разглежда въпроса за въвеждането на ваксинационни паспорти за пътешественици, съобщиха на брифинг от регионалния офис на организацията за Европа.
 

У нас:

Отпада изискването за отрицателен PCR-тест при влизане в Сърбия, съобщиха от Гранична полиция.

Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга организация, съобщи правителственият пресцентър. В тази връзка премиерът Бойко Борисов нареди да се възобновят плановите операции. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: