Актуална информация за епидемичната обстановка на 01.01.2021 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 01.01.2021 г. Снимка: pixabay

По света

През целия януари гражданите на Ирландия ще могат да се движат само в рамките на пет километра от мястото си на пребиваване и освен това има забрана за ходене на гости.

В Словакия църквите са затворени, ски пистите спряха да работят. От петък хотелите не могат да приемат нови гости, които преди това можеха да се устаняват там само в изключителни случаи, което не включва туристически и развлекателни пътувания.

Властите забраниха на жителите на страната да си ходят на гости. Това ограничение се отнася и за членове на едно и също семейство, които не живеят заедно.

Поставянето на втора доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" за хиляди ваксинирани във Великобритания се отлага до 12 седмици, за да се осигури поне по една доза на повече хора. Така властите в Лондон се опитват да овладеят тежката вълна на COVID-19 в страната.

У нас

България регистрира нови 1046 случая на коронавирусна инфекция, като процентът на положителните тестове е около 18%. Общият брой на заразените от началото на пандемията достигна 202 266. Оздравелите за последното денонощие са 1192, а починалите - 61. Намалението на фаталните случаи в сравнение с предишния ден е почти двойно.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед за продължаване на дистанционното обучение на учениците от V до XII клас в периода от 4 до 31 януари 2021 г. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: