Британски туристи под карантина избягаха от швейцарски ски курорт

Британски туристи под карантина избягаха от швейцарски ски курорт Снимка: pixabay

Около 200 британски туристи в швейцарския ски курорт Вербие са се измъкнали тайно през нощта, за да избегнат задължителната карантина

Туристите били поставени под 10-дневна карантина заради новия щам на коронавируса във Великобритания, но намерили начин да изчезнат, за да не спазят мерките, съобщава Le Figaro.

Швейцарските власти са поставили под карантина 420 британци, пристигнали в страната преди Коледа, но поне 200 от тях нелегално са напуснали курорта. Жан-Марк Сандос, говорител на община Бан, към която спада Вербие, коментира остро прибързаните и въведени със задна дата изисквания за пристигащите от Обединеното кралство. „Семейства с малки деца внезапно се оказаха блокирани на 20 кв. м. Това е нетърпимо", заяви той пред DPA.

Швейцария прекрати полетите от Великобритания на 20 декември заради открития там нов щам на COVID-19, а на следващия ден властите наредиха всички пристигнали след 14 декември да бъдат карантинирани за 10 дни от датата на пристигането им.

Мнозина са останали под карантина само един ден, а през нощта са напуснали хотелите. Сандос споделя, че те си тръгнали „малко ядосани на Швейцария" и с усещането, че са попаднали „в капан". Вербие е много популярен сред британските туристи, които представляват 21% от клиентелата му.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: