Актуална информация за епидемичната обстановка на 25.12.2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 25.12.2020 г. Снимка: pixabay

По света:

Световната федерация по футбол (ФИФА) пренасрочи световните първенствата за младежи до 20 години, на което домакин е Индонезия, и това за юноши до 17 години, което трябваше да се проведе в Перу, за 2023-а година. Централата обяви, че двете Световни първенства за младежи и юноши се изместват с две години заради пандемията от коронавирус.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди пълната забрана на масовите новогодишни развлекателни програми в турските хотели и вили поради пандемията от коронавирус.

Новият вариант на пандемичния SARS-CoV-2 коронавирус, който се разпространява бързо във Великобритания, е установен за пръв път в Германия, съобщи снощи германската провинция Баден-Вюртемберг, цитирана от медиите в страната.

 

У нас:

Трима водещи хирурзи от Плевен изразиха ясно желание да се ваксинират- проф. Добромир Димитров, д-р Славчо Томов и чл. кор. проф. д-р Григор Горчев. И тримата са сред световноизвестните имена, свързани с роботизираната хирургия.

Информацията за ваксината на "Пфайзер" и "Байонтек" вече е публична. Разпространи я  Агенцията по лекарствата. В информацията има кратка характеристика на ваксината с нейните клинични данни, дозировка и начин на приложение.

772 са новите случаи на коронавирус у нас, при направени 3669 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 21 процента от изследваните.

Утре се очаква в България да пристигнат първите ваксини срещу коронавируса. Ваксинациите започват на 27 декември. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: