Живописно английско островче може да стане ваш дом през 2021 г.

Живописно английско островче може да стане ваш дом през 2021 г. Снимка: wikimedia

Ако перспективата да живеете на малък остров, известен с политиката си на опазване на околната среда и устойчиво развитие, ви допада, може да решите да кандидатствате за помощник-надзирател. Остров Лънди се намира само на 19 километра от бреговете на Югозападна Англия, в графство Девън

На мъничкия, суров остров пет позиции очакват да бъдат заети през следващата година, съобщава Lonely Planet. Въпреки че работата не е платена, е осигурено настаняване.  Доброволците ще се занимават основно с дейности по опазване и мониторинг на популациите тюлени и колониите морски птици.

Островът е придобит през 1969 г. от филантропа бизнесмен Джак Хейуърд, който поверява управлението му на Landmark Trust. През септември 2019 г. договорът с тръста е подновен за още 50 години. Лънди е едно от най-важните убежища на различни животински и растителни видове в Обединеното кралство. Островът е и желана дестинация за екотуризъм.

wikimedia

Лънди има интересен ландшафт с пясъчни брегове, рифове и пещери. Той е дом на най-многобройната колония от морски птици в югозападната част на Англия, а защитените растителни видове на него наброяват 330.

На острова са забранени автомобилите. Местните нямат телевизори, радиостанции и телефони. Работи само един ресторант, има също така универсален магазин и къмпинг, побиращ до 40 души.

Лънди обяви вакантни длъжности за двама помощници надзиратели за морските птици през април-юли и двама за тюлените в периода юли-септември. Изискванията са кандидатите да бъдат издръжливи, тъй като работните им дни ще бъдат дълги и при разнообразни метеорологични условия. Работата би била особено подходяща за някой, който иска да опита да живее на изолиран остров, което в настоящата ситуация на пандемия може би ще се хареса на доста хора.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: