Актуална информация за епидемичната обстановка на 12.12.2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 12.12.2020 г. Снимка: pixabay

По света

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) даде разрешение за спешна употреба на коронавирусната ваксина на Pfizer и BioNTech.

Мексико също одобри използването на ваксината на Pfizer и BioNTech за имунизиране на населението срещу новия коронавирус, съобщи испанското издание El Pais.

„Ваканционният сезон е време за почивка и празнуване, но не трябва да сваляме гарда. Празнуването може много бързо да се превърне в траур, ако не вземем правилните предпазни мерки“, предупреди ръководителят на СЗО Тедрос  Гебрейесус.

Правителството на Швейцария нареди  ресторантите, баровете и магазините да затварят до 19 ч. в повечето райони на страната, заради задържащия се висок брой на новозаразени с коронавирус. Новите мерки влизат в сила от днес и ще бъдат в сила до 22 януари.

Въпреки ограниченията, наложени заради коронавируса, в Албания за трети пореден ден продължават масовите протести. Причината е убийството на 25-годишен жител на Тирана, който напуснал дома си по време на комендантския час. Той не се подчинил на заповедта на полицията и не спрял, а един от служителите на реда открил огън.

От нула часа тази нощ нито един човек или превозно средство няма да може да напусне китайския град Дунинг. Работата на обществения и частния транспорт в 200 хилядния град е спряна до специално разпореждане.

Германската столица се готви за масовите ваксинации: ще ваксинират до 20 000 берлинчани на ден, на човек са предвидени по 70 минути, а лекарите ще получават по 120 евро на час

У нас

Рекорд по настанени в болници и интензивни отделения, но и на излекуваните от коронавирус у нас за изминалото денонощие. Това показват данните от Единния информационен портал.

Действащите към момента противоепидемични мерки ще продължат да се прилагат до 21 декември без промяна.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: