Харисън Форд отново ще играе ролята на Индиана Джоунс

Харисън Форд отново ще играе ролята на Индиана Джоунс

Премиерата е планирана за средата на 2022 г. - 41 години след първия филм за професора по археология

От Disney написаха в туитър, че Lucasfilm подготвя следващия филм за Индиана Джоунс, режисиран от Джеймс Манголд, режисьор на спортната драма "Форд срещу Ферари". Петият филм от поредицата трябва се появи през юли 2022 г.

Сега филмът е в етап на  подготовка за снимките,  на режисьорското кресло е Манголд, в главната роля - Харисън Форд. Това ще бъде последната поява на актьора в ролята на археолога-авантюрист, отбелязва Би Би Си.

За първи път актьорът се появи в образа на безстрашния Индиана Джоунс през 1981 година. Персонажът, измислен от Джордж Лукас, моментално се превръща в култ. След първия филм "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот“,  следват още три продължения.

Харисън Форд навършва 80 години през 2022 година. За ролята на Индиана Джоунс актьорът многократно е номиниран за различни награди и е награждаван със "Златен глобус" за приноса си в киното.

Филмът за Индиана Джоунс за първи път ще бъде заснет без Стивън Спилбърг като режисьор и Джордж Лукас като сценарист, но първият ще бъде изпълнителен продуцент.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: