Близо 7 млн. лв. безвъзмездно финансиране на 25 проекта от ИАНМСП

Близо 7 млн. лв. безвъзмездно финансиране на 25 проекта от ИАНМСП Снимка: kremlin.ru

Проектните предложения са получили минимум 70% по всеки един от критериите „Иновативност“ и „Икономическа перспективност“

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) публикува  междинните класирания по първите четири оценителни сесии на одобрените за получаване и на отхвърлените кандидати за ваучери за ИКТ-услуги по процедура № BG16RFOP002-2.083 „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии“.

До момента са изпратени 356 ваучера от общо издадените 418 броя. Процесът по оценка и комуникация с кандидатите продължава до достигане на заложените в Условията за кандидатстване 450 броя ваучери. Това отчете Министерството на икономиката (МИ) в отчет за изпълнение на мерките и действията за подпомагане на българския бизнес с цел преодоляване на негативния ефект от въвеждането на извънредното положение в страната и последвалите икономически последици от кризата за периода от 20 ноември до 04 декември 2020 г.

В отчета на МИ се посочва, че  процесът по техническа, икономическа и финансова оценка на бюджета на проектните предложения по 11-та конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ) е  приключил. Изпълнителният директор на ИАНМСП е издал Решение за класираните проектни предложения, което е публикувано на официалната страница на Агенцията.

Проектните предложения, които са получили минимум 70% по всеки един от критериите „Иновативност“ и „Икономическа перспективност“ са 43. Класираните проектни предложения за финансиране са 25 с общ размер на разходите по проектните предложения в размер на 10 568 215,11 лева и безвъзмездна финансова помощ в размер на 6 978 362,15 лева. 

В резервния списък на допустимите за финансиране проектни предложения попадат 18 компании, които са получили минимум 70% по всеки един от критериите „Иновативност“ и „Икономическа перспективност“, но няма наличен финансов ресурс за финансирането им. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: