Втора организация („Алианс Туризъм") ще обединява туристическия бизнес

Втора организация („Алианс Туризъм") ще обединява туристическия бизнес Снимка: pixabay

Подготвя се създаването на още една национална организация на представители на бранша. Този път тя ще обединява фирмите, останали извън Конфедерацията на българския туристически бизнес.

След обявеното на 27 ноември учредяване на Конфедерацията на българския туристически бизнес, идва ред на ново обединение на сдруженията в туризма, съобщи TravelNews.

Новият алианс се предвижда да бъде учреден от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Обединение „Бъдеще за туризма“ (ОБТ), Сдружение „Туризъм“, Асоциация на екскурзоводите в България (АЕБ), Съюз на екскурзоводите в България, Югоизточен съюз на екскурзоводите, Асоциация на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българска асоциация на експертите в туризма, Българска асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация на планинските водачи в България и др.

Учредителите не са били поканени за участие в новосъздадената конфедерация и са на мнение, че има нужда от обединение, което да представлява и техните интереси. Очаква се тази седмица те да излязат с обща позиция. За момента работното име на новото обединение, което се спряга, е „Алианс Туризъм“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: