Пристигащите във Великобритания ще бъдат задължени да се самоизолират за две седмици

Пристигащите във Великобритания ще бъдат задължени да се самоизолират за две седмици Снимка: pixabay

Чужденците, които пристигат във Великобритания, както и завръщащите се жители на страната, ще трябва да прекарат 14 дни в самоизолация, в противен случай ги заплашва голяма глоба, съобщи Sky News.

Според тв канала нарушителите могат да бъдат глобени до 1000 лири. Отбелязва се, че пристигащите в страната ще бъдат помолени да оставят своите данни за контакт, така че здравните служители да могат да проверяват дали спазват изискванията за самоизолация.
 

Правилата няма да се прилагат за превозвачите и медицинските служители. Освен това ограниченията не засягат общата зона на движение с Ирландия.

Според Sky News, вътрешният министър Прити Пател трябва да обяви въвеждането на тази мярка по-късно в петък. Тя ще влезе в сила в началото на юни.

Държавният секретар за Северна Ирландия Брандън Люис нарече въвеждането на такива мерки „разумен" ход, за да се поддържа нисък процент на разпространение на коронавирусната инфекция.

Невъзможен план

Майкъл О’Лири, директор на ирландската авиокомпания Ryanair, от своя страна нарече плана за въвеждане на двуседмична карантина „невъзможен“. Според Sky News други британски авиокомпании смятат, че подобни мерки могат да „сложат край" на международните пътувания до Обединеното кралство и от страната.
 

Вчера, 21 май, някои превозвачи в Обединеното кралство обявиха частично възобновяване на полетите съвсем скоро.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: