Tesla получи зелена светлина за продажбата на Model Y в Китай

Tesla получи зелена светлина за продажбата на Model Y в Китай Снимка: https://pixabay.com/

В понеделник Министерството на промишлеността и информационните технологии публикува одобрението на своя уебсайт.

Американският производител на електрически превозни средства разширява своята фабрика за автомобили край Шанхай, където произвежда електрическите седани Model 3, съобщава Reuters.

Tesla Inc получи разрешение да продава в Китай произведените в Шанхай превозни средства Tesla Model Y. Министерството на промишлеността и информационните технологии публикува одобрението на своя уебсайт в понеделник. 

В момента Tesla произвежда и продава своите електрически автомобили Model 3 в Китай и изгражда нов производствен капацитет в съоръжението близо до Шанхай, за да сглобява и Model Y. По-рано този месец Tesla кандидатства за разрешителното за продажба на SUV Model Y. 

Tesla започна да доставя превозни средства, произведени във фабриката край Шанхай, миналия декември и през октомври продаде над 13 000 автомобила в Китай. 

Компанията започна да изнася произведените в Китай автомобили Model 3 за Европа и заяви миналата седмица, че планира да произвежда и зарядни устройства за електрически превозни средства. Очаква се съоръжението да влезе в експлоатация през 2021 г. и да разполага с производствен капацитет от 10 000 зарядни устройства годишно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: