Дори Дядо Коледа ще ползва Zoom

Дори Дядо Коледа ще ползва Zoom

Децата във Великобритания все още ще могат да посетят пещерата на Дядо Коледа тази година, в страната се подготвят видеоконферентни разговори.

Децата във Великобритания все още ще могат да посетят пещерата на Дядо Коледа тази година, в страната се подготвят видеоконферентни разговори.

Изолацията заради COVID-19 в Англия трябва да приключи следващата седмица. Повечето хора обаче ще продължат да се сблъскват със строги ограничения за общуване, а кръчмите и ресторантите ще останат затворени в голяма част от страната.

Министерството на забавлението пуска дигитална алтернатива на посещенията на физически пещери, наречена SANTA HQ.

Младите потребители ще имат достъп до ежедневно празнично съдържание през целия месец, включително песни, танци, изкуства и занаяти.

 

Видеоразговорът с Дядо Коледа ще бъде един от най-важните моменти.

Лондонската развлекателна агенция традиционно доставя изпълнители на Дядо Коледа в магазини и търговски центрове в цяла Великобритания през целия празничен сезон.

Управляващият директор Мат Грист очаква най-много 15 процента от обичайните резервации тази година поради ограниченията.

„Това е тежко за индустрията на събитията, тежко е за развлекателната индустрия, както беше и през цялата година, и със сигурност за всички онези хора, които като Дядо Коледа се срещат с деца от края на ноември всеки ден“, каза Грист.

 

Дори Дядо Коледа ползва Zoom.

„Дядо Коледа е доста стар, тази нова технология може да е малко трудна за научаване, но аз го направих и сега и всяко дете може да ме посети“, казва един от служителите.

Очевидният начин Дядо Коледа все още да може да се срещне с възможно най-много хора беше да му се даде възможност да комуникира онлайн - каза Грист. - И така, там е роден Дядо Коледа. Така че той може да говори с деца по целия свят директно от дома си на Северния полюс."

Видеоразговорите на Дядо Коледа започват от 30 GBP (около 34 евро). Грист казва, че цената не е далеч от физическите посещения на пещерата, като се вземат предвид пътните разходи и други.

Проектът е подкрепен от интернет предприемача и основателя на Wikipedia Джими Уелс, който имаше идея за подобен проект това лято:

Започнах да мисля за това как всички се придвижват към Zoom и правят всички тези неща виртуално и просто ми направи впечатление, че всъщност тази година е наистина важно да подарим на децата страхотна Коледа.

Това беше трудна година за всички. Многото лоши новини са доста страшни за малките деца. Разбрах, че също така не трябва да се събираме в търговските центрове и универсалните магазини, за да посетим Дядо Коледа, и всичко трябва просто да се премести онлайн."

 

Коронавирусът промени начина, по който се социализираме онлайн.

 

Уелс каза, че огнището на вируса може да е променило начина ни на социално общуване онлайн:

За пръв път броят минути, прекарани от хората в Zoom, по-голям от броя минути, прекарани във Facebook, което е някак странно сравнение, защото те са съвсем различно нещо. Но е интересно, нали? Идеята, че социалната мрежа всъщност е само да щракнете върху снимката на приятеля си, за разлика от истинското общуване, е нещо, което може да се промени сега."

„Коледа не се е променила. Все още ще има хора, които искат да говорят с Дядо Коледа, все още има хора, които ще искат да празнуват Коледа. Фактът, че няма никакви пещери, е просто един фактор в това, което бихме могли да наречем цялото портрет на Коледа, целия дух на Коледа. Тази година Дядо Коледа все още е необходим, вероятно по-необходим от всякога",казва един от служителите в сектора.

 SANTA стартира на 25 ноември. Достъпът до съдържанието може да се осъществи чрез приложение, достъпно както за iOS, така и за Android.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: