Три български компании са сред най-бързо развиващите се в ЦИЕ

Три български компании са сред най-бързо развиващите се в ЦИЕ Снимка: pixabay.com

Три български компании се класират сред финалистите в основната категория на престижната регионална класация на Делойт за  бързо растящи компании в технологичния сектор Deloitte Technology Fast 50. Тя се провежда за 21-ва поредна година като в нея взимат участие комапнии от Централна и Източна Европа. 

42 от компаниите в Deloitte Technology Fast 50 тази година участват за първи път. Това ясно показва, че регионът е център на иновативни и креативни млади фирми, които оформят бъдещето. 

Три компании от България намериха място във финалното класиране. Корс Дот ООД, Сторпул Сторидж АД и КлаудКарт АД се нареждат съответно на 13-то, 46-то и 50-то място в основна категория Fast 50 за 2020 г.

Челното място заема полската Packhelp като най-бързо развиваща се сред всички със среден темп на растеж между 2016 и 2019 г. от 9077%.

В специалната категория „Изгряващи звезди“ намират място българските Ендуросат АД и Нотолитикс ООД, съответно на 11-то и 19-то място, с ръст на приходите съответно 405% и 207%. Категорията съществува, за да отличи стартиращи бизнеси с бърз растеж, които имат шанс да намерят място в основната група на класацията след години.

Тази година Делойт стартира нова категория - „Въздействащи звезди“, за компании, които оказват положително влияние върху бизнеса, околната среда, обществото и служителите си. Отново три български компании намират признание в тази категория: Ендуросат АД, КлаудКарт и Ескрео. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: