Актуална информация за епидемичната обстановка на 20.11.2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 20.11.2020 г. Снимка: pixabay

В света:

Лекарството ремдесивир не се препоръчва за пациенти, хоспитализирани с COVID-19, независимо от това колко са болни, тъй като няма доказателства, че препаратът подобрява състoянието им, предупреди Световната здравна организация.

В Мексико вече има над 100 000 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Ваксина срещу коронавирус се очаква в ЕС към края на годината, а ориентировъчната цена на една доза е 15 евро.

AFP: Испания ще ваксинира срещу коронавирус по-голямата част от населението до средата на 2021 г.


Със заповед на гръцкото министерство на здравеопазването две частни клиники в Солун са реквизирани за лечение на пациенти с COVID-19, съобщи АНА-МПА, цитирана от mediapool.

У нас:

Петима служители ще бъдат уволнени във връзка с починалите пациенти с COVID-19 пред УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

32% от българите одобряват мерките на правителството срещу COVID-19.

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще могат да връчват предписания за карантина устно, чрез телефонно обаждане или с електронно съобщение - е-mail или sms, решиха депутатите в петък с одобрени на първо четене промени в Закона за здравето.

Посолството на САЩ обяви нова инициатива, чрез която ще подпомогне в следващите няколко месеца борбата срещу COVID-19 в България с нови $1 млн. под формата на медицински консумативи и услуги.

Коледните базари в столицата ще са без маси и консумация на място

Софийският оперативен щаб, чийто шеф е кметът Йорданка Фандъкова, съобщи, че на базарите ще бъде забранено разполагането на маси и консумацията на място.

Забранява се и поставянето на открити сцени с провеждане на културна програма", се казва в решението на щаба. Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: