Илон Мъск ще стане третият най-богат човек в света

Илон Мъск ще стане третият най-богат човек в света Снимка: https://pixabay.com/

Делът на технологичния гигант в Tesla е на стойност 8,2 милиарда долара повече, отколкото при затварянето в понеделник

В понеделник беше обявено включването на производителя на електрически автомобили Tesla Inc. в индекса S&P 500 с акции, нарастващи с около 14%.

Компанията вече бе достигнала годишен връх през август, а Tesla отчете петата си поредна тримесечна печалба миналия месец, скачайки 105% в сравнение със същия период през 2019 г. Общите приходи са се повишили с 39% до 8,77 млрд. долара, надхвърляйки очакваните 8,36 млрд. долара. 

Tesla ще влезе в S&P 500 на 21 декември. Според Dow Jones Market Data Group, делът на Мъск в компанията е на стойност 8,2 милиарда долара повече, отколкото при затварянето на пазара в понеделник - общо 77,8 милиарда долара. 

Печалбата ще свали милиардера и главен изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг надолу по индекса на милиардерите. Нетното богатство на Мъск се е увеличило до 117,5 милиарда долара, докато това на Зукърбърг е около 106 милиарда долара. 

Джеф Безос (Amazon) е номер 1 в списъка, със зашеметяващите 184 милиарда долара. Уорън Бъфет е втори със 129 милиарда долара. Все още обаче не са направени промени в индекса. 

Богатството на Мъск се е увеличило с около 90 млрд. долара през 2020 г., според The ​​Guardian. Той е най-големият индивидуален акционер на Tesla, следван от изпълнителния директор на Oracle Лари Елисън. 

През уикенда Мъск написа в Twitter, че се е тествал за коронавирус въпреки незначителните симптоми. Резултатите са били и положителни, и отрицателни.

В неделя предприятието на Мъск SpaceX-NASA изпрати успешно четирима астронавти на борда на SpaceX Crew Dragon Resilience до Международната космическа станция. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: