Главният изпълнителен директор на Walmart нетърпелив да работи с Байдън

Главният изпълнителен директор на Walmart нетърпелив да работи с Байдън Снимка: unsplash.com

Walmart е най-големият работодател в страната

Изпълнителният директор на Walmart Дъг Макмилън поздрави новоизбрания президент Джо Байдън, въпреки неофициалния до момента резултат от изборите през 2020 г. , пише FOX Business.

„Очакваме с нетърпение да работим с администрацията в двете камари на Конгреса, за да придвижим страната напред и да решим проблеми на наши сътрудници, клиенти и други заинтересовани страни.“, каза Макмилън, след като търговецът на дребно отчете своите тримесечни резултати.

От Walmart не уточниха какви конкретни проблеми трябва да бъдат решени. Те отбелязаха единствено, че компанията в миналото е работила добре с двете политически формации и с резица администрации.

Макмилън обаче намекна, че са необходими повече федерални стимули.

„Тъй като различните федерални правителства в страната затягат мерките, за да помогнат на хората да бъдат здрави, задължително е избраните органи във Вашингтон да работят заедно, за да предоставят помощ на многото малки предприятия да преминат през следващата фаза на пандемията.“, добави той.

Walmart, който е най-големия търговец на дребно в страната и най-големия работодател, се възползва, тъй като все повече клиенти използваха стимулиращите чекове от $1200 за пазаруване. Що се отнася до печалбите от третото тримесечие, при тях се отчита скок от 56% в сравнение със същия период миналата година, тъй като покупките по време на пандемията са довели до 5,2% ръст на приходите, достигнали $134,7 млрд. Гледайки напред, ръководителите очакват „добър ваканционен сезон“.

Тази година акциите се движат близо до рекордните нива с ръст от 26%.

Макмилън, който е и настоящ председател на Кръглата маса на бизнеса, консорциум от мултинационални корпорации, отговорни за 15 милиона служители и $7 трилиона приходи, се застъпи за „допълнителни действия на федералната политика и финансиране. Липсата на бързи и смели действия ще удължи кризата и ще наложи високи дългосрочни разходи на икономиката.“, се казва в писмо от юли до председателя на парламента Нанси Пелоси.

Пелоси,  министърът на финансите Стивън Мнучин и лидерът на малцинствата сенатор Чък Шумер, Ню Йорк, имат противоречия относно размера на поредния стимул.

Тази седмица Байдън се срещна с няколко изпълнителни директори и синдикални лидери, включително главният изпълнителен директор на Target Брайън Корнел, който се съсредоточи върху ролята на търговците на дребно за американците и призова избраните органи за ясни насоки относно бъдещото въвеждане на ваксина срещу COVID-19, се казва в изявление.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: