Биткойнът преодоля $17 000 за пръв път от 2018 г. насам

Биткойнът преодоля $17 000 за пръв път от 2018 г. насам

Цената на биткойна преодоля границата от 17 хил. долара за първи път от началото на 2018 г. Най-високото достигнато ниво за сега е $17 308.11. По данни на Сoindeck, през последните 24 часа се наблюдава ръст от над 5,43%.  

На биткойна се пада дял от приблизително 65,3% от глобалния пазар на криптовалути. Криптовалутата продължава възходящата си тенденция, което беше отбелязано през ноември на фона на изборните резултати в САЩ. На 12 ноември биткойнът скочи над $16 000 за първи път от началото на 2018 г. Най-високата стойност за всички времена, достигната от криптовалутата, е $19 665,39. Биткойнът беше първата криптовалута, която успешно записа транзакции в сигурна, децентрализирана мрежа, базирана на блокчейн.  

Според Bloomberg, движението в цената е част от рискованото рали, обхванало световните пазари след новината за напредък в разработването на ваксина срещу коронавируса. Според техническите анализатори движението в цената на криптовалутата под горната граница на нейния т.нар. Trading Envelope обикновено предполага, че валутата може да се върне към средна си стойност.   

Дейвид Тавил, президент на ProChain Capital, не приема днешния ден като показателен за някаква дългосрочна тенденция, но очаква биткойнът да продължи своя поход нагоре. Според други анализатори, цената на криптовалутата показва устойчивост над нивото от 15 000 долара и историята предполага, че през декември може да настъпи по-голямо рали.  
Понастоящем биткойнът демонстрира параболичен възходящ тренд и на седмичните и месечните графики се вижда, че той се покачва без големи отстъпления. Ако този импулс продължи да расте без голями корекции, може да се стигне до  ново възраждане на интереса.  

Както отбелязват трейдърите и анализаторите, възприятието на инвеститорите за биткойна значително се подобрява, тъй като в последните месеци нараства броят на големите компании и милиардерите, които добавят валутата към портфолиото си. Въз основа на тази тенденция, Майкъл ван де Поп от Амстердамската фондова борса заяви, че настроението на пазара вероятно ще остане възходящо. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: