Биткойн кеш отново се раздели на две нови блокчейн вериги

Биткойн кеш отново се раздели на две нови блокчейн вериги Снимка: unsplash.com

Мрежата на Bitcoin Cash отново се раздели на два нови блокчейна. По време на пресата Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) не е получил hashpower (скоростта, с която компютър завършва операция в кода на Биткойн), което означава, че е възможно Bitcoin Cash Node (BCHN) да стане доминиращият софтуер в мрежата на Bitcoin Cash, според данни от CoinDance, пише CoinDesk. 

Последният „общ блок“ сред биткойн кеш майнери е #661647, добиван от Binance. Първият блок, който раздели Bitcoin Cash блокчейна, беше добит от AntPool. Оттогава hashpower е в полза на BCHN, тъй като миньорите добиват множество последователни блокове в мрежата. 

Преди разклонението 80% от миньорите са сигнализирали за подкрепа за BCHN. 

За да обобщим, група разработчици на Bitcoin Cash, водени от Амъри Сешей, известен като BCH ABC, предложи актуализация на мрежата Bitcoin Cash, която включва противоречиво ново „Правило на Coinbase“, което изисква 8% от добитите биткойн кеш да бъдат преразпределени към BCH ABC като средство за финансиране на разработването на протокол. 

На надстройката се противопоставя друга група от общността на Bitcoin Cash, известна като Bitcoin Cash Node, която премахна този така наречен „данък върху миньорите“ от своя изходен код. Когато някои възли в мрежата приемат hard fork (радикална промяна в протокола на блокчейн мрежа, която прави валидни преди това невалидни блокове или транзакции), а други не, тогава блокчейнът ще се раздели на две различни версии: една със стария софтуер и друга с новия софтуер. 

Преди hard fork цените на биткойн парите се сринаха до $237,54, намалявайки със 7,5% от по-ранния връх от $256,82, според данни от CoinDesk 20. 

Ако BCH ABC не привлече достатъчно hashpower, за да произведе жизнеспособен блокчейн, блокчейнът на ABC на теория ще „изчезне“. 

Повечето големи крипто борси обявиха, че е вероятно да поддържат BCHN и той ще наследи тикера „BCH“. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: