ВМРО: Всяко дете трябва да получава държавна помощ

ВМРО: Всяко дете трябва да получава държавна помощ Снимка: pixabay

За това настояваме в свое предложение в Бюджет 2021, съобщиха от ВМРО

Според партията, действащите към днешна дата правила за отпускане на т.нар. помощ за отглеждане на дете, ощетяват голяма част от родителите.

"За огромно съжаление това се оказват именно онези български граждани, които работят и честно плащат данъците си. За сметка на това парите, отпускани от държавата в това бюджетно перо, в големия процент от случаи отиват при хора, които умишлено укриват доходи, или направо в маргиналните групи.", се казва  в позицията на ВМРО.

"Това беше и една от причините ние от ВМРО да инициираме създаването на нов, единен социален кодекс. Той цели да въведе ред в тази област. Но докато кодифицирането в социалната сфера стане факт, настояваме поне видимата несправедливост, касаеща семейството, децата и една болна тема – демографската криза, да бъдат разрешени чрез детските надбавки в бюджета за 2021-а година."

От партията считат, че предложението ще разшири финансовата подкрепа за българските семействата с деца, така че тя да достигне до всяко дете в България, какъвто е бил регламентът до 2002 г.

"Децата на България не могат и не трябва да се делят по доходен принцип. На тази порочна практика, въведена по незнайни причини, трябва да се сложи край. В това сме категорични!"

"Противопоставянето на семействата с деца на лекари и полицаи е контрапродуктивно и напълно ненужно на фона на обострящата се пандемия. Точно в момента държавата няма нужда от тази вътрешно-обществена битка. Да не говорим, че именно подоходният критерий лишава към днешна дата децата на същите тези хора на първа линия от детски и ги дава на маргиналните групи. Тези групи са основният проблем и за здравната система, и за служителите на реда.", се казва още в позицията на ВМРО.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: