Хотелиерите от Банско с контра предложение до Министерството на туризма

Хотелиерите от Банско с контра предложение до Министерството на туризма Снимка: pixabay

От Съюза на туристическия бизнес в Банско излязоха с нова, по-рационална идея относно използването на хотелската база в борбата с разпространението на COVID-19.

От бранша предлагат вместо за карантиниране и изолация на контактни лица, хотелите да се използват за възстановяване на пациенти, преболедували вируса.

 

Своята идея хотелиерите в планинския ни курорт са обсъдили на работна среща, провела се в късния следобед, съобщи БНР.

 

Според председателя на оганизацията Малин Бистрин, това предложение може да се използва не само за българските граждани, но и за тези от останалите европейски държави:

„Предлагаме през Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували COVID-19, да бъдат тук, при нас. Защото имаме база, кинезитерапевти, спа центрове и защото планината, която е до нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест.“

 

От бранша признават, че това ще им помогне да спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в Банско остават затворени заради несигурността около ситуацията с вируса. Предстои предложението да бъде внесено в Министерството на туризма.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: