Джони Деп няма да участва във „Фантастични животни и къде да ги намерим"

Джони Деп няма да участва във „Фантастични животни и къде да ги намерим" Снимка: https://pixabay.com/

Следващата част от „Фантастични животни" ще има нов Гринделвалд.

Актьорът Джони Деп вече няма да играе злия тъмен магьосник в центъра на действието в предисториите на „Хари Потър". 
„Искам да ви съобщя, че бях помолен от Warner Bros да се оттегля от ролята си на Гринделвалд във „Фантастични животни“ и уважих и се съгласих с тази молба“, пише Деп в изявление, публикувано в Instagram. 
Говорител на Warner Bros., който като CNN е собственост на WarnerMedia, потвърждава новината. 
„Джони Деп ще напусне „Фантастични животни". Благодарим на Джони за досегашната му работа по филмите", казва говорителят на Warner Bros. 
Студиото заявява, че в момента се работи над третия филм във франчайза, в който участва Еди Редмяне, и трябва да дебютира през лятото на 2022 г
По-рано тази седмица Деп загуби дело за клевета срещу издателя на британския вестник „Сън“ заради твърденията на изданието, че той е насилник. 
Деп се позова на това решение в своето изявление, казвайки, че планира да продължи правната си битка
„Сюрреалистичното решение на съда във Великобритания няма да промени борбата ми да кажа истината и потвърждавам, че планирам да обжалвам - пише той. - Моята решителност остава силна и възнамерявам да докажа, че обвиненията срещу мен са неверни. Животът и кариерата ми няма да бъдат определени от този момент във времето." 
Деп дебютира в ролята на Гелерт Гринделвалд в края на първия филм „Фантастични животни", но играе много по-голяма роля във втория, който очертава възхода на магьосника.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: