Новата текила на Tesla вече е разпродадена

Новата текила на Tesla вече е разпродадена Снимка: https://pixabay.com/

Илон Мъск накара хората да си купуват къси шорти и дъски за сърф. Сега им предлага и малко текила.

В четвъртък производителят на електрически автомобили Илон Мъск пусна собствена линия Tesla Tequila. Така бе изпълнено обещанието на компанията да започне да продава собствена марка алкохол. 

Напитката се продава за 250 долара на уебсайта на Tesla. Предлага се в бутилка с форма на мълния и се произвежда от Nosotros Tequila, марка спиртни напитки в Южна Калифорния.
 
Продуктът се разпродаде със значителна скорост в четвъртък, въпреки че поръчките бяха ограничени до две бутилки и бяха достъпни само за клиенти в някои американски щата.
 
Върху проекта се работи от години, като до скоро Мъск се шегуваше, че продуктът ще бъде наречен „Теслакила".

През 2018 г. той провокира фенове в Twitter със снимка на потенциален прототип.

Това не е първият път, когато Tesla удивлява потребителите със своя избор на стоки. По-рано тази година компанията започва да продава мини червени фитнес шорти на уебсайта си. Това бе своеобразен отговор към инвеститорите, които бяха „отписали" Tesla или залагаха на това, че акциите й ще паднат. Всеки чифт беше на цена от $69,42.
 
Мъск се появи във водещите заглавия от тази седмица, разкривайки колко близо до фалит е бил автомобилният производител преди няколко години. 
В отговор на въпрос в Twitter той казва, че Tesla е била само на „около месец“ от затваряне. Това е било по времето, когато се е работело за увеличаване на производството на популярния модел седан от средата на 2017 г. до средата на 2019 г.
Производството на това превозно средство е било изключително трудно, а Мъск нарича процеса „производствен [и] логистичен ад“. 

Тези премеждия обаче не се отразяват на цената на акциите му. Миналия месец автомобилният производител също отчете значителни печалби.

Tesla се похвали с рекордна печалба за третото тримесечие и заяви намерение да продължи да се придържа към целта си да продаде 500 000 автомобила тази година.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: