Биткойнът няма да достигне $ 20 хиляди до края на годината

Биткойнът няма да достигне $ 20 хиляди до края на годината Снимка: pixabay

Цената на BTC се доближава до $ 16 хиляди, но сега може да започне корекция, предупредиха анализатори.

 През нощта на 6 ноември цената на биткойните на борсата Binance установи нов двугодишен максимум от $ 15,96 хил. 

 

 

След това цената на криптовалутата спадна.

 

Сега активът се търгува на $ 15,7 хил., като поскъпна с 9% за ден. На 13 март бе установен локален минимум от 3,78 хиляди долара, монетата се укрепи с повече от 320%.

 

Криптовалутата започна силно движение нагоре, когато прекоси зоната на съпротива от $ 15,5 хиляди, обясни анализаторът на NewsBTC Аяш Джиндал.

Според него, основната линия на бичия тренд се е формирала близо до нивото на подкрепа от $ 15,3 хил. Цената може да бъде коригирана, но отметки от $ 15,3 хил. и $ 15,2 хил. ще предотвратят големи загуби.

 

 

Според експерта биткойнът може да започне ново движение нагоре, стига цената му да е над важната зона от 14,66 хиляди долара.

 

Най-близкото ниво на съпротива сега е $ 15,8 хиляди, първата сериозна отметка е близо до ниво от $ 15,92 хиляди, а като я преодолее криптовалутата може да се издигне над $ 16 хиляди за кратък период от време.

 

Анализаторът и търговец Михаел ван де Попе прогнозира, че биткойнът ще надмине рекордното си ниво от 20 000 долара през първото тримесечие на следващата година. 

 

Експертът предупреди, че това няма да се случи в близко бъдеще, тъй като криптовалутата ще бъде подложена на корекции.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: