МЗХГ: стартира приема на малки пилотни проекти

МЗХГ: стартира приема на малки пилотни проекти Снимка: pixabay.com

По подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от ПРСР 2014-2020 г.

Започна приемът на предложения за изпълнение на малки пилотни проекти по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.) . Процедурата е част от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР), като целта й е да се популяризира подхода ВОМР и местната идентичност. 

Териториите на тези местни инициативни групи (МИГ) ще получат европейско финансиране за важни за общността проекти, свързани с културния и социалния живот, местната идентичност, опазване на природните и исторически забележителности в общините, съхраняване на традиционни занаяти и др.

Допустими кандидати са местни инициативни групи, които са разработили стратегии за ВОМР и са кандидатствали за одобрение по втори прием по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии ВОМР“, но не са одобрени за финансиране. 
 

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 1 752 106,25 лева. Минималната стойност на допустимите разходи е 5 000 евро, а максималната 100 000 евро за един проект.  Финансирането е до 100% от общите допустими разходи. 

По процедурата са предвидени изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 2 февруари 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: