Връчиха наградите "Мениджър на годината" 2020

Връчиха наградите "Мениджър на годината" 2020

За втора поредна година жена вдигна статуетката на победителя в конкурса "Мениджър на годината“.

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България” ЕООД е новия носител на титлата за най-високи мениджърски постижения у нас.

 

Така тя става и третата жена бизнес лидер, която излиза начело в "Мениджър на година“ във вече 13-годишната история на конкурса, след Виолина Маринова ("Мениджър на годината" 2013) и Светла Несторова ("Мениджър на годината" 2019).

 

Името на победителя тази година беше обявено от президента на България Румен Радев на стилна церемония в Мраморното фоайе на Националния исторически музей, в присъствието на финалистите от десятката на топ-мениджърите за 2020 г. и издателите на организатора на конкурса списание "Мениджър“, Васил и Александра Мирчеви.

 

Новият символ на конкурса, който от тази година заменя досегашната кристална статуетка, е специално изработена пластика от бронз, символизираща откривателския дух, устрема и силата на водача. Наградата е дело на утвърдения български скулптор в областта на малката пластика Красимир Кръстев-Ломски.

 

По традиция, пликът с името на победителя, излъчен от финалната десятка, бе връчен на държавния глава от Силвия Пенева, управляващ партньор в консултантската компания "Делойт“, която е автор на специално създадената за конкурса методология и всяка година извършва селекцията на кандидатите в три отделни етапа.

 

2020 година ще остане в историята на "Мениджър на годината“ като годината на ритейла. Специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков "За развитие на регионите“ бе присъден на Иван Чернев, председател на УС на "Кауфланд България” ЕООД. Носителят на тази награда се откроява с впечатляващи резултати, измерени отново чрез методологията на "Делойт“ за конкурса, включваща и добри управленски практики в няколко области, като устойчива заетост, високи и трайни постижения в зелени инвестиции, инициативи с голямо въздействие за развитието на местните общности и инвестиции в бъдещата работна сила.

 

Всеки един от десетте финалисти в конкурса бе отличен и със специална грамота за високи постижения в мениджмънта, която връчиха издателите на списание "Мениджър" Васил и Александра Мирчеви.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: