Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата!

Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата!

Изключително важно е да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение, смята премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че държавата няма да бъде затваряна отново. Този коментар той направи в социалната мрежа Фейсбук по повод публикации, които твърдят, че ще има ново затягане на мерките. 

„Искам да поздравите лъжливите сайтове с вудумагиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе?", попита премиерът Борисов в емоционално видео в профила си

„Няма да има затваряне на държавата. Напротив. Сега, като ръководител, се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е тежкото. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова осигурихме болници, полицаи, лекари и всичко”, заяви той. 

Той обясни, че в началото държавата е била затворена, защото „не знаехме срещу какво сме изправени. Сега знаем, че само самодисциплината и грижата за другия човек - само това ни спасява. Държавата няма да спира. Психиката на хората трябва да е стабилна”, каза още той. 

„Гладен няма да оставя никой. Ваксините започват да излизат. Февруари, март, април ще изправя държавата. Не се подвеждайте по лъжците, те целяха пуч. Те искаха да няма парламент, да не може да се взимат решения, да няма финансиране на системи, държавата да се срути и да направят президентска република", коментира Борисов. 

„12-и ден. Надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се достатъчно уверен, за да уверя хората да преодоляват вируса", допълни той. 

„Разчитам на моите юнаци - докторите, сестрите лекарите. Сменяйте протоколите, едните антибиотици дават резултат, другите не – въртете ги. Вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек. Не вярвайте на смрадливите, които... Това е престъпление, което правите, да лъжете от мое име. Пазете се. Хватката е да се пазим и да не се заразим повече от необходимото, масово."  

„В този момент е изключително важно да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение. Трябва да се действа бързо и решително. Ето защо още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19. Ще има и нова реорганизация в големите болници, като във всяко голямо лечебно заведение ще бъдат разкрити по 200 легла", съобщи още той, като повтори, че от хотелиерския бранш е изразена готовност в най-кратък срок да бъдат осигурени и легла в хотели при нужда. Такива ще има в цялата страна, а как ще се използват - ще решават здравните власти.  

Той отчете още, че 2 327 264 лева ще получат общините за реализирането на 4 образователни програми. С близо 400 хиляди лева ще се финансира осигуряване на съвременна образователна среда. Ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища и ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат средства за подготовка и обучение на екипи, които да помагат за по-плавния преход между отделните етапи на обучение. 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: