Фен залага 1 милион паунда на Джо Байдън в Обединеното кралство

Фен залага 1 милион паунда на Джо Байдън в Обединеното кралство Снимка: cnn

Американските комарджии нямат право да залагат законно на изборите, въпреки че залагането на легални спортове се разпространява в голяма част от страната благодарение на решението на Върховния съд от 2018 г. Но залагането на изборите на легалния пазар на залагания в Обединеното кралство нараства, което прави гласуването в САЩ най-залаганото събитие в историята.


Някой е играл с £ 1 милион, или $ 1,29 милиона, залагайки на Байдън да бъде следващият президент, на борсата Betfair, най-голямата борса за онлайн залагания в света.

Самоличността на залагащия, който е заложил на 29 октомври, не е известна. Той ще спечели £ 540 000 ($ 696 170).

 

Създателите на шансове оценяват шанса на Байдън за победа на 65%, а шансовете на Тръмп на 35%. Това е малко по-добър коефициент за Тръмп от коефициента 2 към 1 миналата седмица. И е много по-добро от 10% шанс за Тръмп да спечели, според FiveThirtyEight.

 

Залогът от 1 милион паунда е третият по големина залог в историята на Betfair, след  залагането от 1,1 милиона паунда на тенисиста Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция през 2010 г. и малко повече от 1 милион паунда залог на Флойд Мейуедър-младши в мача му през 2017 г. срещу Конър Макгрегър.

 

Залогът може да бъде добра поличба за Байдън: 10-те най-големи залога в историята на Betfair досега, всички на спортни събития, са победители.

 

Залагащите с големи пари обикновено залагат на фаворита, каза Пийт Уат, мениджър за връзки с обществеността в OddsChecker US, който предоставя съвети и информация на комарджиите. И обикновено те се доближават много близо до събитието, каза той.

 

„Малка разлика в шансовете ще направи голяма разлика във възвръщаемостта на залагащите с големи пари", каза той. Поради това тези залагащи може да изчакат, докато се убедят, че могат да получат възможно най-добрия коефициент за своите залози.
Залозите се вливат в Betfair с рекордно темпо, като до понеделник сутринта са записани 274 млн. паунда, или 353 млн. долара. И са необходими няколко дни, докато залогът, който е направен, се покаже, поради което залогът от 29 октомври става известен едва сега. Така че общото залагане на вота за президент на САЩ вероятно е много над това ниво.

 

Тъй като Betfair ще позволи на залагащите да продължат да залагат, докато победителят не бъде обявен, Betfair прогнозира, че общите залози за президентските избори в САЩ на борсата им ще надхвърлят 400 млн. британски лири, или два пъти повече от заложените през 2016 г.

Печелившият залог ще бъде кой ще стане следващият президент, а не кой ще спечели популярния вот.
 

Най-големият политически залог, правен някога на борсата на Betfair, е залог от £ 555 000, направен за победа на Тръмп през 2016 г., който се появи около 12,30 ч. в деня след  изборите, след затваряне на повечето избирателни секции, но преди да бъде обявен победителят.
 

Но големите пари невинаги са печелят... Уот каза, че един е заложил 550 000 паунда на Хилари Клинтън месец преди тези избори. А друг е направил залог от £ 100 000, че Обединеното кралство ще гласува да остане в Европейския съюз по време на гласуването за Брекзит през 2016 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: