Онлайн академията на НБУ ще обучава жени предприемачи по американска програма

Онлайн академията на НБУ ще обучава жени предприемачи по американска програма

Две участнички ще получат начален капитал за бизнес проектите си.


Нов български университет предлага обучение за жени предприемачи по американска програма в онлайн академията си. В инициативата могат да участват жени с идея за собствен бизнес, която по някаква причина все още не е реализирана, обясни пред БНР Цилия Стоянова, директор на Училище за професионално и продължаващо обучение в университета. Обучението е безплатно и ще обхване между 25 и 30 дами с идея за собствен бъдещ бизнес.

„Даваме възможност да се включат жени от цяла България, защото сме сигурни, че има много дами, които по една или друга причина не са успели да намерят или начин, или смелост, или може би мотивация да отключат тази своя мечта и да я превърнат в работеща бизнес идея“, каза Стоянова.

Кандидатките да се включат в обучението трябва да са на възраст до 39 години, да имат завършена образователна степен бакалавър или магистър, да нямат собствен бизнес и да предложат стартъп идея за реализация. Изискват се и познания по английски език, тъй като онлайн обучителната платформа предлага материали и ресурси на английски.

Обучението ще бъде с продължителност 13 седмици. Началото е в края на ноември, а краят – през март догодина. Предвижда се заетостта да е изцяло онлайн, всяка събота, около 6 часа. Най-успешно представилите се две участнички ще получат начален капитал за осъществяване на бизнес проектите си. Срокът за кандидатстване по програмата е до 10 ноември.

Академията за жени предприемачи е инициатива за глобално развитие и просперитет на жените, ръководена от Белия дом под егидата на Иванка Тръмп. Целта е до 2025 г. да се достигнат около 50 милиона жени.


Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: