Ето защо пазарът на естетични процедури не е засегнат от пандемията

Ето защо пазарът на естетични процедури не е засегнат от пандемията Снимка: https://pixabay.com/

Тъй като естетичната медицина се превръща в неразделна част от грижата за себе си, изглежда, че тази индустрия е преодоляла въздействието на COVID-19.

Пандемията от COVID-19 оказва значително влияние върху индустриите по целия свят. Макар годината да е изключително трудна, пандемията доказа, че животът продължава да тече и специфичните индустрии могат да устоят на бурята.

Според доклад от Technavio за проучване на пазара, „пазарът на медицинска естетика е готов да нарасне със 7,64 милиарда щатски долара през 2020-2024 г., напредвайки с CAGR от 7 процента през прогнозния период".

Макар и да не одобрявате медицинските козметични процедури, сме сигурни, че сте любопитни да разберете кои са последните тенденции, оказващи влияние върху модната индустрия по един или друг начин.

Ануш Мовсесян е главна медицинска сестра по естетика и козметична медицина. Тя споделя наблюденията си над това как козметичната медицина остава незасегната от глобалната пандемия.

1. Стареенето е универсален въпрос, независимо какво се случва.

Остаряването е нещо, с което продължаваме да се сблъскваме и не бива да го пренебрегваме. Мовсесян обяснява: „Антиейджингът е свързан с постоянната грижа.” Мовсесян разбира, че резултатите се постигат чрез последователност и когато спрем, често се налага да се върнем там, откъдето сме започнали. Тя обаче също така заявява, че любителите на естетиката не трябва да се стремят към нереалистични резултати, защото това може да им навреде повече, отколкото да им помогне. Винаги е добре да се консултирате с медицински специалист и да получите реалистични и постижими съвети за красота.

2. Грижата за себе си се превръща във все по-голям приоритет.

По време на пандемията забелязахме, че хората започнаха да се грижат повече за себе си. Обществото е осъзнало колко важна е грижата за себе си. Това включва всичко - от по-добра храна и по-чести упражнения до козметични процедури. С напредъка в технологиите все повече хора, независимо от пола, включват естетичните процедури в рутинната грижа за себе си, за да се чувстват по-удовлетворени от добрия си външен вид, който успяват да постигнат.

3. Козметичните практики винаги са били и все още са изключително безопасни.

Въпреки че личната грижа е изключително важна в момента, безопасността все още е приоритет. „Тъй като лицензираните медицински специалисти правят естетически процедури и такива против стареене, няма съмнение, че безопасността се приема много сериозно - казва Мовсесян. - Силно вярвам, че чистотата никога не е и никога няма да се приема с лека ръка в нашата индустрия, така че тези мерки не са нови за нас. Подлагането на естетични процедури или процедури против стареене е нискорисково, когато знаете, че се извършва от лицензиран професионалист."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: