CNBC оповести най-добрите направления за инвестиране през 2020 г.

CNBC оповести най-добрите направления за инвестиране през 2020 г. Снимка: piqsels.com

Икономисти, анализатори и служители на управляващи компании, интервюирани от CNBC, съставиха списък с най-добрите направления за инвестиране през текущата 2020 г.

 Те съобщиха отраслите и отделни активи, в които самите те биха инвестирали 1 милион долара при сегашните условия на пандемия.

 Директорът по инвестициите на TwinFocus (занимаваща се с доверително управление в интерес на състоятелни клиенти) Джон Пантекидис сподели, че той би инвестирал 1 милион долара в закупуването на дял в специализирания фонд за недвижими имоти REIT.

Отбелязва се, че такива фондове инвестират всички привлечени пари или в недвижими имоти, или в обезпечени чрез издадени ипотечни кредити облигации на банките.

„REIT, в който ние инвестираме, притежава един от водещите търговски центрове в Обединеното кралство. Ако той се продаде по определена цена, нашата доходност ще бъде около 20%, което е много привлекателно, като се има предвид нивото на риск, който поемаме", коментира Пантекидис.

Той добави, че цената на много недвижими имоти в Европа в момента е паднала рязко - средно с 20-30%. Ето защо това направление е приоритетно вложение за инвеститорите. При избора на такива инвестиции обаче, в бъдеще инвеститорите трябва да планират последваща препродажба след възстановяване на нивото на цените.

В същото време основателят и ръководителят на управляващата компания Cresset Ерик Бекер смята, че е необходимо да се инвестира в търговска недвижимост, тъй като в момента тя се радва на повишено търсене. Той дава конкретен пример със секторите на икономиката, в които компаниите имат нужда от офисни помещения. Това са преди всичко IT компаниите, които се нуждаят от допълнителни площадки за съхранение на сървъри.

При това, заради коронавирусната пандемия и въведените заради нея ограничения в цял свят, много бизнес процеси преминаха в онлайн режим. Като пример Бекер посочва видео платформата Zoom, която на фона на карантинните мерки рязко придоби популярност през последните месеци. Тази платформа сега се нуждае от нови мощности за обработка на данни.

Бекер също така съветва да се даде предпочитание на азиатския пазар. Но в същото време отбелязва, че е необходимо да се диверсифицират инвестициите. Като алтернатива той препоръчва държавните и корпоративните облигации на азиатските компании, и по-специално на китайските ценни книжа.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: