Преосмисляме нуждата от застраховка „Живот" заради COVID-19

Преосмисляме нуждата от застраховка „Живот" заради COVID-19 Снимка: pixabay.com

41% от възрастните американци смятат, че пандемията от COVID-19 е променила начина, по който техните семейства се разпореждат с финансите и почти всеки четвърти (22%) ще разгледа възможността за увеличаване на своята застраховка „живот" през тази година. Това сочи проучване на Unum.

 

„Пандемията промени живота ни и не е изненадващо, че все повече хора мислят за това как да защитят семействата си чрез животозастраховане", казва Крис Пайн, изпълнителен вицепрезидент, отговарящ за груповите обезщетения на Unum .

 

Докато 22% от затрахованите казват, че пандемия ги е накарала да се замислят за допълнително застраховане на живота, цифрите са още по-високи сред някои групи, включително домакинства с деца (34%), възрастни чернокожи (36%), възрастни латиноамериканци (38%), млади хора от поколението Z (38%) и поколението на милениалите (30%).

 

Проучването установява, че при почти половината (48%) от домакинствата смъртта на осигуряващия основен доход член на семейство ще причини финансови затруднения за около три месеца. „За повечето хора възможността да получават доход през целия си живот се явява най-големият им актив", отбелязва Пайн.

 

Проучването показва също, че повечето американци не осъзнават доколко им е нужна застраховка „живот", а 45% нямат или не знаят дали имат застраховка „живот".

 

На въпроса каква е застрахователната сума при застраховка „живот", повече от един на всеки трима (36%) от запитаните отговарят, че е нужно тя да е еквивалентна или удвоена спрямо годишния им доход, а други 28% смятат, че им е нужно доходът да е три или четири пъти по-голям.

 

Онлайн проучването е проведено от 25 август до 2 септември 2020 г. сред 1002 възрастни американци.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: