21 сайта с безплатни снимки, които могат да спрат дъха ви

21 сайта с безплатни снимки, които могат да спрат дъха ви Снимка: pixabay.com

Някои от изображенията могат да изискват приписване на кредит на автора.

Фотографията винаги е била неразделна част от дизайна. За съжаление, свикнахме да виждаме евтини изображения на хора в костюми, които се ръкуват. Много от тези снимки са не само натрапчиви, но и струват много пари.

За щастие нараства броят на уебсайтовете с красиви фотографии, които можете да откриете в интернет и най-хубавото е, че те са безплатни.

Много от тези снимки са освободени от авторски права или са лицензирани съгласно Наредбата за обществено достояние (Creative Commons CC0). Това означава, че можете да копирате, модифицирате, разпространявате фотографии в работата си, дори и за комерсиални цели, без да е нужно да искате разрешение.

Някои снимки обаче може да изискват признаване на кредит на автора. Направихме всичко възможно, за да определим кой уебсайт под кой лиценз попада, но все пак ви съветваме да направите свое собствено проучване и да определите как тези изображения могат да бъдат използвани.

1. StockSnap.io
 



StockSnap.io има богат избор от красиви безплатни снимки и изображения с висока разделителна способност. Сайтът разполага и с много удобна функция за търсене, което улеснява разглеждането на хилядите налични изображения. Освен това сайтът проследява изгледи и изтегляния, за да можете да намерите най-популярните налични снимки.

StockSnap добавя ежедневно стотици изображения и всички снимки се пускат под наредбата за публичното достояние, т.е. не се изисква приписване на кредит.

2. Pexels
 



Pexels предоставя висококачествени и напълно безплатни снимки, лицензирани под Creative Commons Zero (CC0). Всички снимки са добре маркирани, с възможност за търсене и също така лесни за откриване.

3. Unsplash
 




Unsplash предлага голяма колекция от безплатни снимки с висока разделителна способност. Екипът на Unsplash преглежда нови материали и предлага най-добрите снимки на началната си страница. Всички снимки се издават безплатно под лиценза Unsplash.

4. Burst 
 



Burst е ресурс на Shopify, който предоставя безплатни снимки за предприемачи. Някои снимки са лицензирани под Creative Commons CC0, докато други попадат под собствения лиценз за снимки на Shopify.

Burst се появи с идеята да помогне предприемачите да създадат по-добри продукти, уебсайтове и маркетингови кампании. Повечето от снимките са оригинални, направени вътрешно, и са тематизирани около тенденции в бизнес ниши - всичко - от масло за брада „направи си сам“ до LED маратонки Aliexpress. Можете да намерите и по-общи снимки.

5. Reshot



Reshot е огромна библиотека от подбрани безплатни снимки, които няма да намерите другаде. Създаден е за стартиращи фирми, фрийлансъри и мейкъри, на които им е писнало от натрапчиви снимки. Безплатен е за търговска и редакционна употреба и не се изисква приписване на кредит.

6. Pixabay
 



Pixabay предлага голяма колекция от безплатни снимки, вектори и художествени илюстрации. Всички снимки са публикувани под Creative Commons CC0.

7. FoodiesFeed 
 



FoodiesFeed предлага хиляди красиви реалистични безплатни снимки на храна с висока разделителна способност. Това е идеалният сайт със снимки за блогъри на храни.

8. Gratisography
 



Gratisography предлага безплатни снимки с висока разделителна способност, които можете да използвате за лични и търговски проекти. Нови страхотни снимки се добавят ежеседмично и са без ограничения за авторски права. Всички снимки са заснети от Райън Макгуайър от Bells Design.

9. Freestock.org
 



Freestock предлага широка гама от висококачествени снимки, издадени под Creative Commons CC0.

10. Picography
 



Съдържа красиви безплатни снимки, изпратени от Дейв Майер и различни други фотографи. Всички снимки са публикувани под Creative Commons CC0.

11. Foca
 



Foca е колекция от снимки с висока разделителна способност, предоставена от Джефри Бетс. Джефри се е специализирал в заснемането на работни пространства и природа. Всички снимки са публикувани под Creative Commons CC0.

12. Picjumbo
 



Picjumbo е колекция от напълно безплатни снимки за вашите търговски и лични творби. Ежедневно се добавят нови снимки от голямо разнообразие от категории, включително абстракт, мода, природа, технологии и много други.

13. Kaboom Pics
 



Предлага голямо разнообразие от висококачествени безплатни снимки, включително резюме, град/архитектура, мода, храна, пейзажи и др. Снимките могат да се използват за търговски цели, но не могат да се продават или разпространяват.

14. SkitterPhoto
 



Предлага голямо разнообразие от безплатни снимки и са лицензирани под Creative Commons CC0. Всички снимки са автентични и създадени от собствениците на Skitterphoto.

15. Life of Pix
 



Ресурът е създаден от творческата агенция LEEROY и предлага безплатни снимки с висока разделителна способност без ограничения на авторски права.

16. Little Visuals
 



Собственикът на сайта Ник почина, но снимките му остават в паметта ни. Всички изображения тук са публикувани под лиценза на Creative Commons в публичното пространство.

17. New Old Stock
 



Винтидж снимки от публичните архиви, без известни ограничения на авторските права.

18. Jay Mantri
 



Седем нови снимки се публикуват всеки четвъртък под лиценза Creative Commons CC0. Джей Мантри публикува на най-различни теми.

19. Picspree
 



Подкрепен от Getty Images, Picspree предлага голям избор от висококачествени снимки, напълно безплатно. С лесно търсене и изтегляне без триене Picspree е отличен ресурс за малкия бизнес и уеб професионалистите, търсещи висококачествени снимки.

20. ISO Republic
 



Предлага широка гама от снимки; те добавят нови изображения всеки ден безплатно под лиценза CCO.

21. StyledStock
 



Предлага безплатни фотографии на жени за всяка жена предприемач. Колекцията е напълно безплатна за вашите търговски и лични произведения.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: