Япония постепенно отваря границите си за чужденци

Япония постепенно отваря границите си за чужденци Снимка: Depositphotos / Patryk_Kosmider

Японското правителство ще разреши на някои категории чужденци да влизат в страната.

Япония частично ще разреши влизането на чужденци в страната от началото на октомври, съобщи вестник „Асахи", позовавайки се на собствени източници в правителството.

 

Това основно ще се отнася до тези, които пристигат за повече от три месеца с цел бизнес или обучение. Туристите засега не са включени в тези категории.

 

Всички пристигащи ще трябва да преминат през двуседмична карантина. Има ограничения и в броя на влизащите: на ден в страната ще могат да пристигат не повече от 1000 души.

 

Към настоящия момент Япония е забранила влизането в страната на чужденци от 159 държави поради пандемия от коронавирус.

 

 В същото време правителството преговаря с 16 страни, в които ситуацията е призната за относително по-благополучна, за частично разрешение за влизане. От края на юли за гражданите на 7 от тях частично е разрешено влизането за по-продължителен престой.

 

Въпреки това не се наблюдава ръст на заболелите, същевременно има и запитвания от европейски страни и САЩ.за разрешение за влизане. В резултат е взето решение за постепенно въвеждане на облекчения за всички страни и разширяване на категориите граждани, за които би могло да се направи изключение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: