Компанията Tesla търси начини да рестартира производството си

Компанията Tesla търси начини да рестартира производството си Снимка: Unsplash.com

Изпълнителният директор Илън Мъск се е свързал със служителите си, уведомявайки ги, че фабриката на Теsla в щата Калифорния ще отвори врати.
В началото на месец май служителите на най-голямата компания за електромобили и соларни панели Tesla са били уведомени чрез имейл, че могат да се върнат на работа във фабриката на компанията в град Фримонт, щата Калифорния, твърди Forbes. Този ход на изпълнителния директор явно се харесва на инвеститорите, тъй като се наблюдава покачване на акциите на компанията с близо 5%.

Имейлът е бил изпратен от мениджър „Човешки ресурси“ Валерѝ Кейпърс Уъркман от името на директора. В него се съобщава, че само 30% от наетите служители ще бъдат ангажирани със стартиращото производство във фабриката, като самият Мъск заявява, че ще помага в работния процес на място и съветва работниците си сами да преценят за себе си дали биха дошли на работа предвид пандемичната ситуация. 
Информацията идва след изказване на губернатора на окръг Аламида, Калифорния, където е базирана и фабриката на компанията. С него той обявява, че от 8 май в окръга се разрешава производствена и логистична дейност, както и дейността на някои видове търговски обекти.
Няма официално потвърждение на информацията от страна на Tesla. Временният представител на здравните власти към окръг Аламида, Ерика Пан, обаче опровергава тази информация. Тя заявява, че се водят разговори, но все още не е дадено разрешение на Tesla да стартират работния си процес.

Производството на Tesla електромобили в щата Калифорния е на пауза вече близо 7 седмици - от 23 март тази година. След като публично обвини властите във „фашистка диктатура“ и „фалшифициране на броя на жертвите от вируса“, Илон Мъск беше принуден да затвори вратите на основната фабрика на компанията във Фримонт поради приетите противоепидемични мерки за района. Неофициални източници твърдят, че това води и до забавяне в дейността на новооткритата фабрика на Tesla в Шанхай, която изпитва недостиг на части.



Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: