COVID-19: част от населението на Мадрид отново под карантина от днес

COVID-19: част от населението на Мадрид отново под карантина от днес Снимка: Pixabay

858 000 жители в района на Мадрид са затворени отново под карантина от днес за период от две седмици.

Засегнатите ще могат да напускат своите квартали само за да отидат на работа, на лекар или да заведат децата си на училище. Това повторно ограничаване засяга главно квартали и общини в неравностойно положение в южната част на столицата. Парковете ще бъдат затворени, а магазините, баровете и ресторантите ще трябва да ограничат капацитета си до 50%.

Освен това се предвижда още по-сериозно ограничаване на възможността жителите на раойна да се срещат с други хора. След като по-рано вече бе забранено събирането на повече от десет души, от днес мадридчани няма да имат право да се срещат с повече от шестима.

Тези мерки влизат в сила след значително увеличаване на заразените в испанската столица. По време на пресконференция в петък, на която бяха обявени новите разпоредби, властите припомниха, че степента на заразяване надхвърля 1000 случая на 100 000 жители.

Въпреки всичко правителството твърди, че това не е връщане към суровите мерки, наложени през пролетта. Премиерът Педро Санчес увери в събота вечерта, че „не се обмисля затварянето на страната"

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: